سردخانه میوه برای نگهداری میوه و سبزیجات استفاده میشود. استفاده از سردخانه طول عمر میوه را افزایش میدهد و باعث میشود روند فساد آن نیز کاهش یابد. همچنین استفاده از انواع سردخانه میوه جات کیفیت میوه و سبزیجات را حفظ میکند.
فاسد شدن محصولات کشاورزی و میوه بزرگتری دغدغه کشاورزان است. امروزه برای نگهداری میوه و سبزی و رفع دغدغه کشاورزان و باغداران از سردخانه استفاده میشود. در این مطلب به بررسی انواع سردخانه میوه جات و مشخصات آن میپردازیم.
سردخانه میوه چیست؟
سردخانه میوه برای نگهداری میوه و سبزیجات استفاده میشود. استفاده از سردخانه طول عمر میوه را افزایش میدهد و باعث میشود روند فساد آن نیز کاهش یابد. همچنین استفاده از انواع سردخانه میوه جات کیفیت میوه و سبزیجات را حفظ میکند.
میوه پس از چیده شدن از درخت تحت تأثیر آنزیم های داخلی و رشد و تکثیر میکروارگانیسمهای خارجی قرار میگیرد که نهایتاً منجر به فساد آن میگردد. سردخانه میوه روند این فرآیند را کند کرده و آن را کنترل مینماید.
ساخت سردخانه به منظور نگهداری میوه جات در دما، رطوبت و اتمسفر مناسب انجام میشود.
نصب سریع سردخانه میوه میتواند میزان عرضه را با بازار تنظیم نماید و همچنین برخی از میوهها را به شکل چهار فصل مهیا کند.
مشخصات فنی سردخانه میوه چیست؟
سردخانه میوه در دو نوع بالای صفر و زیر صفر موجود است. سردخانه بالای صفر میتواند دمای بین 0 تا +18 درجه سانتی گراد برای موز و سردخانه زیر صفر برای دمای زیر صفر تا -17 درجه را برای نگهداری خرما را فراهم نماید. در سرد خانه میوه علاوه بر دمای نگهداری محصول، رطوبت و تهویه مناسب نیز باید مد نظر قرار گیرد.
سیستم سرمایشی سردخانه میوه میتواند از نوع فریونی یا آمونیاکی باشد.
ساخت سردخانه میوه از ۵ تن تا 50000 تن قابل سفارش میباشد.
عایق سردخانه میوه از نوع ساندویچ پانل پلی یورتان است.
رطوبت سردخانه میوه باید متناسب با نوع میوه دپو شده در سردخانه تأمین و کنترل شود.
شرایط و مدت زمان ماندگاری انواع میوه و سبزی در سردخانه
مقادیر ایده آل دمای نگهداری، رطوبت نسبی و حداکثر مدت نگهداری میوه جات و سبزیجات مختلف در سردخانه میوه در جدول زیر آورده شده است.
جدول شرایط نگهداری انواع میوه و سبزیجات در سردخانه
ردیف
|
نوع محصول
|
دمای نگهداری (درجه سانتیگراد)
|
رطوبت نسبی (درصد)
|
مدت نگهداری (حداکثر)
|
۱
|
رازیانه
|
۰ تا ۲
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
۲
|
سیب
|
۱- تا ۴
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱۲ ماه
|
۳
|
زردآلو
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱ ماه
|
۴
|
کنگر فرنگی
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
|
۵
|
مارچوبه
|
۲/۵
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
|
۶
|
آووکادو
|
۱۲
|
۸۵ تا ۹۰
|
|
۷
|
موز
|
۱۲ تا ۱۵
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱ ماه
|
۸
|
لوبیا سبز
|
۴ تا ۷
|
۹۵
|
۱۰ روز
|
۹
|
باقلا
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱۰ روز
|
۱۰
|
چغندر
|
۰
|
۹۸ تا ۱۰۰
|
۵ ماه
|
۱۱
|
شاه توت
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۳ روز
|
۱۲
|
زغال اخته
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
۱۳
|
توت سیاه
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۳ روز
|
۱۴
|
تمشک
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۳ روز
|
۱۵
|
کلم بروکالی
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
۱۵ روز
|
۱۶
|
کاهو
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
۳ هفته
|
۱۷
|
هویج
|
۰
|
۹۸ تا ۱۰۰
|
۲ هفته
|
۱۸
|
گل کلم
|
۰
|
۹۵ تا ۹۸
|
۱ ماه
|
۱۹
|
کرفس
|
۰
|
۹۸ تا ۱۰۰
|
۳ ماه
|
۲۰
|
گیلاس
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۳ هفته
|
۲۱
|
پیازچه
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
|
۲۲
|
گشنیز
|
۰ تا ۲
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
|
۲۳
|
گریپ فروت
|
۱۴ تا ۱۵
|
۸۵ تا ۹۰
|
۱ سال
|
۲۴
|
لیمو شیرین
|
۱۰ تا ۱۲
|
۸۵ تا ۹۰
|
۳ هفته
|
۲۵
|
لیمو ترش
|
۸ تا ۱۰
|
۸۵ تا ۹۰
|
۳ ماه
|
۲۶
|
پرتقال
|
۰ تا ۴
|
۸۵ تا ۹۰
|
۴ ماه
|
۲۷
|
پرتقال خونی
|
۴ تا ۷
|
۹۰ تا ۹۵
|
۲ ماه
|
۲۸
|
نارنگی
|
۷ تا ۱۰
|
۸۵ تا ۹۵
|
۲ ماه
|
۲۹
|
نارگیل
|
۰ تا ۲
|
۸۰ تا ۸۵
|
|
۳۰
|
ذرت
|
۰
|
۹۵ تا ۹۸
|
۱۰ روز
|
۳۱
|
خیار
|
۱۰ تا ۱۲
|
۸۵ تا ۹۰
|
۱۵ روز
|
۳۲
|
کشمش
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
۳۳
|
خرما
|
۱۷- تا ۰
|
۷۵
|
|
۳۴
|
بادمجان
|
۱۰ تا ۱۲
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱۰ روز
|
۳۵
|
سیر
|
۰
|
۶۵ تا ۷۰
|
۷ ماه
|
۳۶
|
زنجبیل
|
۱۳
|
۶۵
|
|
۳۷
|
انگور
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۳ ماه
|
۳۸
|
ریحان
|
۱۰
|
۹۰
|
|
۳۹
|
نعناع
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
|
۴۰
|
پونه
|
۰ تا ۵
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
۴۱
|
جعفری
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
۲ ماه
|
۴۲
|
آویشن
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
۴۳
|
عناب
|
۲/۵ تا ۱۰
|
۸۵ تا ۹۰
|
|
۴۴
|
انبه
|
۱۲
|
۸۵ تا ۹۰
|
|
۴۵
|
طالبی
|
۲ تا ۵
|
۹۵
|
|
۴۶
|
قارچ
|
۰
|
۹۰
|
۵ روز
|
۴۷
|
شلیل
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱ ماه
|
۴۸
|
بامیه
|
۷ تا ۱۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱۰ روز
|
۴۹
|
زیتون
|
۵ تا ۱۰
|
۸۵ تا ۹۰
|
|
۵۰
|
پیاز
|
۰
|
۶۵ تا ۷۰
|
۲ ماه
|
۵۱
|
هلو
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱ ماه
|
۵۲
|
نخود فرنگی
|
۰ تا ۱
|
۹۰ تا ۹۸
|
|
۵۳
|
فلفل دلمه ای
|
۷ تا ۱۰
|
۹۵ تا ۹۸
|
۱۵ روز
|
۵۴
|
خرمالو
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۵ هفته
|
۵۵
|
آناناس
|
۷ تا ۱۲
|
۸۵ تا ۹۰
|
|
۵۶
|
آلو
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۵ هفته
|
۵۷
|
انار
|
۵
|
۹۰ تا ۹۵
|
۴ ماه
|
۵۸
|
سیب زمینی
|
۴ تا ۱۲
|
۹۵ تا ۹۸
|
|
۵۹
|
کدو حلوایی
|
۱۲/۵ تا ۱۵
|
۵۰ تا ۷۰
|
۳ ماه
|
۶۰
|
به
|
۰/۵- تا ۰
|
۹۰
|
|
۶۱
|
زرشک
|
۰ تا ۱
|
۹۰
|
|
۶۲
|
تربچه
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
۲ ماه
|
۶۳
|
ریواس
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
۱ ماه
|
۶۴
|
موسیر
|
۰ تا ۲
|
۶۵ تا ۷۰
|
|
۶۵
|
اسفناج
|
۰
|
۹۵ تا ۱۰۰
|
۱۵ روز
|
۶۶
|
کدو پوست نرم
|
۷ تا ۱۰
|
۹۵
|
۲ هفته
|
۶۷
|
کدو با پوست کلفت
|
۱۲ تا ۱۵
|
۵۰ تا ۷۰
|
۶ ماه
|
۶۸
|
تمر هندی
|
۲ تا ۷
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
۶۹
|
گوجه فرنگی سبز
|
۱۰ تا ۱۲
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱ ماه
|
۷۰
|
گوجه فرنگی رسیده
|
۷ تا ۱۰
|
۸۵ تا ۹۰
|
۱۰ روز
|
۷۱
|
فندق
|
۰ تا ۲
|
۸۵ تا ۹۰
|
|
۷۲
|
هندوانه
|
۱۰ تا ۱۵
|
۹۰
|
۲ ماه
|
۷۳
|
توت فرنگی
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
۱ هفته
|
۷۴
|
کیوی
|
۰
|
۹۰ تا ۹۵
|
|
خدمات الکتروبهمن برای سردخانه میوه
طراحی سردخانه میوه
طراحی انواع سردخانه میوه جات یکی از خدمات مجموعه الکتروبهمن به مشتریان میباشد. طراحی سرد خانه میوه بر اساس نوع محصول و شرایط خاص هر طرح باعث میشود به راحتی بتوانید در ساخت سردخانه میوه به درستی تصمیم گیری کنید. برای مشاوره در زمینه طراحی و ساخت انواع سردخانه میوه با شماره 09156152857 تماس بگیرید.
جمع بندی
برای احداث انواع سردخانه میوه جات، ابتدا باید نوع محصول و شرایط نگهداری آن بررسی شود. سپس به مجموعه موردنظر سفارش داده تا طراحی و ساخت سردخانه میوه شما را آغاز کنند.
مجموعه الکتروبهمن می تواند از مراحل اولیه ساخت سردخانه میوه در کنار شما باشد و در زمینههای مشاوره، طراحی و انتخاب سیستم، تأمین و ساخت تجهیزات و راه اندازی به شما یاری رساند. کافیست جهت اخذ مشاوره و برآورد قیمت سردخانه میوه با ما تماس بگیرید.