سیب پس از برداشت اگر در مکانی با دما و رطوبت مناسب قرار نگیرد به سرعت خراب و فاسد میشود. الکتروبهمن با سردخانه سیب در کرمان به شما در نگهداری و حفظ کیفیت محصول شما کمک میکند.
سیب یک میوه پرطرفدار و محبوب است. اما این میوه پس از برداشت اگر در مکانی با دما و رطوبت مناسب قرار نگیرد به سرعت خراب و فاسد میشود. الکتروبهمن با سردخانه سیب در کرمان به شما در نگهداری و حفظ کیفیت محصول شما کمک میکند. در این مطلب به بررسی انواع سردخانه و شرایط کاشت سیب پرداخته میشود.
شرایط رشد سیب در کرمان به چه صورت است؟
برای پرورش درختان سیب، توجه به چند نکته ضروری است:
آبوهوا
سیب میوه ای است که در شهرهایی رشد می کند که تابستان معتدل و زمستانی سرد دارند. درخت سیب در دمای 0 تا 7درجه سانتی گراد نیز به یک دوره سرمادهی برای تولید میوه و رشد دارد.
نور خورشید
درخت سیب برای اینکه به صورت بهینه رشد کرده و میوه تولید کنند باید حداقل 6 ساعت به درخت نور مستقیم خورشید بتابد.
شرایط خاک
بهترین عملکرد درخت سیب در خاک های شنی و لومی بیشترین عملکرد را دارد. به همین دلیل خاک باید حاصلخیز و زهکشی شده باشد و PH آن بین 6 تا 7 باشد.
این خاک باید آب راکد نداشته باشد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود.
مکان کاشت درخت
مکان کاشت درخت باید در مکانی محفوظ و در امان از بادهای شدید باشد تا به شکوفهها و میوهها آسیبی وارد نشود.
ایجاد شیب رو به شمال یا شمال شرقی معمولاً ایدهآل هستند؛ زیرا باعث میشوند که گرمای بهاری بهصورت تدریجی وارد مزرعه شود و از آسیبهای ناشی از سرمازدگی جلوگیری میکند.
آمادهسازی خاک
برای آماده سازی خاک باید تا عمق نیم متری زمین شخم زده شده و علف های هرز از بین برود.
باید مواد آلی مانند کود حیوانی را برای افزایش حاصلخیزی به خاک اضافه شود.
از گیاهان پوششی مانند یونجه، ماشک یا حبوبات، برای بهبود کیفیت خاک و کاهش فرسایش استفاده میشود.
اگر شرایط گفته شده فراهم شود، درخت سیب به خوبی میتواند رشد کند و محصولی فراوان تولید کند. اگر سیب در هرجای ایران کاشته شود میوهای محبوب است زیرا تنوع و طعمی دلپذیر دارد.
چرا سیب به سردخانه نیاز دارد؟
بعد از اینکه سیب از درخت برداشت شد، همچنان به فعالیت ها و تنفس خود ادامه می دهد به همین دلیل منجر به تغییر رنگ، کاش ارزش غذایی و فساد آن می شود. برای اینکه طول عمر نگهداری آن بیشتر شود و کیفیت آن نیز در طولانی مدت حفظ شود، آن را در سردخانه نگهداری می کنند.
سردخانه سیب با کنترل دقیق دما، رطوبت و ترکیب گازهای محیطی، سرعت تنفس و رشد سیبها و خرابی آن را کاهش میدهد.
این شرایط کنترلشده باعث میشود که بتوان مدت طولانیتری آنها را انبار کرد و علاوهبر آن ظاهر، بافت، طعم و ارزش تغذیهای آنها را نیز بدون تغییر نگه میدارد. به این ترتیب، سیبها میتوانند برای مدت طولانیتری پس از برداشت، تازه و باکیفیت باقی بمانند.
آشنایی با سردخانه سیب
سردخانه سیب در کرمان یک مسئله بسیار مهم پس از برداشت این میوه است که با ذخیرهسازی سیب در محیطی با شرایط کنترلشده، باعث حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آنها میشود. مهمترین مزایای استفاده از سردخانه سیب در کرمان عبارتند از:
افزایش زمان ذخیرهسازی سیب
سردخانه سیب، در کرمان میتواند فروش سیبها را افزایش دهد و امکان عرضه آنها را در تمام طول سال فراهم میکند.
حفظ کیفیت
اگر سیب در سردخانه به طور صحیح و بسته به شرایط خاص خود نگهداری شود، بافت، طعم و ظاهر میوه و همچنین کیفیت آن حفظ می شود و سیب با بهترین کیفیت به دست مصرف کنندگان آن میرسد.
کاهش ضایعات
سردخانه سیب در کرمان ضایعات سیب پس از برداشت را به حداقل میرساند و صنعت سیب را سودآورتر میسازد.
سردخانه سیب از نوع سردخانه بالای صفر با دمای 0 تا 4 درجه سانتی گراد و دمای 90 تا 95 درصد است.
کنترل دقیق ترکیب گازهای اتمسفر، بهویژه کاهش سطح اکسیژن و افزایش دیاکسیدکربن، نیز در حفظ کیفیت سیبها نقش مهمی دارد. این شرایط بهینه، با کند کردن فعالیتهای متابولیکی و به تأخیر انداختن پیری میوه، ماندگاری سیبها را تا چندین ماه افزایش میدهد.
انواع سردخانه سیب در کرمان
سردخانه سیب انواع مختلفی دارد. انواع سردخانه سیب در کرمان عبارتند از:
انواع سردخانه سیب بر اساس دمای نگهداری
سردخانه سیب براساس دمای نگهداری به صورت زیر است:
سردخانه زیر صفر
این نوع سردخانه دمای پایینتر از صفر درجه دارد به همین دلیل امکان نگهداری طولانیمدت سیب را فراهم میکند. البته کنترل دقیق شرایط برای پیشگیری از یخزدگی میوه در آن بسیار مهم است.
دمای نگهداری بین منفی 1 تا منفی 2 درجه سانتیگراد
مناسب برای نگهداری طولانیمدت (بیش از 6 ماه) برخی انواع سیب مانند فوجی و گالا
سردخانه بالای صفر سیب
این سردخانه دمای بین 0 تا 4 درجه دارد و بیشتر انواع سیب در آن نگهداری میشود. این شرایط، ضمن سهولت کنترل، ماندگاری بالایی را برای سیبها فراهم میکند.
دمای نگهداری بین 0 تا 4 درجه سانتیگراد
مناسب برای اکثر ارقام سیب و نگهداری میانمدت (3 تا 6 ماه)
شرایط نگهداری سیب در این سردخانه راحتتر است.
انواع سردخانه سیب بر اساس کنترل جو
سردخانه سیب با توجه به گاز موجود در فضا به دو نوع معمولی و اتمسفر تقسیم میشود.
سردخانه معمولی
در سردخانه معمولی سیب، می توان دما و رطوبت را به صورت محدود کنترل کرد. از این نوع سردخانه برای ذخیره سیب به مدت کوتاه استفاده میکنند و کار با آن آنچنان پیچیده و سخت نیست.
مناسب برای نگهداری کوتاه تا میانمدت (تا 4 ماه)
سردخانه کنترل اتمسفر سیب
در سردخانه اتمسفر سیب با کنترل ترکیب گازهای جو علاوه بر دما و رطوبت، طول عمر ذخیرهسازی سیبها را بهطور چشمگیری افزایش میدهند. در این روش ، اولویت با حفظ کیفیت میوه است.
افزایش زمان ذخیرهسازی تا 10 الی 12 ماه برای برخی ارقام
کاهش اختلالات انبار و پوسیدگی میوه
انواع سردخانه سیب بر اساس و ظرفیت
گاهی سردخانه سیب را براساس ظرفیتی که قرار است در آن ذخیرهسازی انجام شود تقسیمبندی میکنند که به سردخانه کوچک و سردخانه صنعتی تقسیم میشود.
سردخانه کوچک سیب
این سردخانه برای باغهای کوچک و متوسط استفاده میشود. ظرفیت ان نیز محدود است و میتوان در آن رطوبت و دما را کنترل و تنظیم کرد.
سردخانه صنعتی سیب
سردخانههای صنعتی مراکز ذخیرهسازی بزرگ و با ظرفیت بالا هستند که کیفیت سیب را برای دورههای طولانیمدت حفظ میکند.
چرا با الکتروبهمن همکاری کنیم؟
اگر بهدنبال راهاندازی یک سردخانه سیب در کرمان هستید، همکاری با الکتروبهمن میتواند به یک تجربه بهیادماندنی تبدیل شود. در مجموعه ما، محصولات و خدماتی جامع متناسب با شرایط به شما پیشنهاد دادهمیشود. توانایی پیادهسازی انواع سردخانه با ظرفیت های مختلف، یکی دیگر از ویژگیهای عالی الکتروبهمن است.
جمع بندی
سردخانه انواع مختلفی دارد. در این مطلب انواع آن بررسی شد. برای طراحی ساخت سردخانه سیب در کرمان با شماره 09156152857 تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.