طراحی سردخانه صنعتی در الکتروبهمن 09156152857

طراحی سردخانه صنعتی با هدف نگهداری مواد غذایی و حفظ کیفیت و تازگی آن صورت می‌گیرد که بسته به نوع کاربردش در انواع گوناگونی طبقه بندی می‌شود. استفاده از انواع سردخانه برای نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها امری لازم و ضروری می‌باشد. در سردخانه صنعتی دما و میزان رطوبت قابل اندازه گیری می‌باشد به همین دلیل به راحتی میتوان دما و رطوبت را کنترل کرد.

الکتروبهمن انجماد 38


سردخانه صنعتی چیست؟
طراحی سردخانه صنعتی با هدف نگهداری مواد غذایی و حفظ کیفیت و تازگی آن صورت می‌گیرد که بسته به نوع کاربردش در انواع گوناگونی طبقه بندی می‌شود.

در طراحی سردخانه صنعتی، انتخاب تجهیزات و جانمایی آن ها از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

در بسیاری از کارخانه‌های تولید موادغذایی و شرکت‌ها برای نگهداری موادغذایی فاسد شدنی برای مدت طولانی از سردخانه صنعتی استفاده می‌شود. این مواد غذایی شامل میوه، سبزی، گوشت، مرغ، ماهی و... است.

نکته اساسی در خصوص سردخانه‌های صنعتی این است که کاربری و نوع محصول و شرایط نگهداری آن باید حتما قبل از احداث به طور دقیق تعیین شود.

برای نمونه نمی‌توان در سردخانه‌هایی که برای نگهداری میوه طراحی شده‌اند، گوشت و مرغ ذخیره کرد. البته امروزه سردخانه‌ها به صورت انعطاف پذیر طراحی می‌شوند؛ یعنی با ایجاد تغییرات جزئی می‌توان کاربری آن‌ها را تغییر داد و در بازه دمایی و رطوبتی مختلف از آن‌ها استفاده کرد.

طراحی سردخانه صنعتی به چه صورت است؟

در طراحی سردخانه صنعتی از سیکل تبرید استفاده می‌شود. البته ممکن است که در جزئیات تفاوت‌هایی بین سردخانه‌های مختلف مشاهده شود.اما پایه و اساس همه سردخانه های صنعتی، سیکل تبرید است.

سیکل تبرید چرخه ای سرمایشی است که به کمک یک مایع یا گاز که سرد می‌شود، فرآیند سرد کردن را در یک دستگاه صنعتی انجام می‌دهد.


اجزای اصلی در سردخانه صنعتی

برای ساخت سردخانه صنعتی باید اجزا و تجهیزات متنوعی را متناسب با نیاز سیستم انتخاب کنیم.

در ادامه اجزای سردخانه صنعتی را بیان می‌کنیم.

کمپرسور

کمپرسور به عنوان قلب سیستم تبرید شناخته می‌شود و یکی از مهم ترین اجزای سردخانه صنعتی است. در بین تمام اجزای سیکل تبرید، تنها قطعه مکانیکی که برای فعالیت نیاز به انرژی الکتریکی دارد، کمپرسور است.

سیال مبرد بعد از خارج شدن از اواپراتور به دلیل جذب گرمای محیط داخل سردخانه، به حالت بخار در می‌آید.

بخار مبرد وارد کمپرسور می‌شود و در این جا ضمن افزایش فشار، دمای آن نیز بالا می‌رود.

کندانسور

کندانسور یکی دیگر از اجزای مهم در سردخانه صنعتی است.

وظیفه کندانسور انتقال گرمای سیال مبرد به محیط بیرون سردخانه است. به این ترتیب در اثر انتقال حرارت، سیال مبرد سرد می‌شود و از فاز گاز به مایع تغییر حالت می‌دهد. عملکرد این قطعه در کیفیت سردخانه بسیار تاثیرگذار است.

گیرنده

در این مرحله مایع که فشار نسبتا بالایی دارد، در تانکرهای گیرنده ذخیره می‌شود.

پس از تجمع میزان مشخصی از سیال، گیرنده وظیفه دارد که مایع مبرد را به سمت شیر انبساط هدایت کند.

شیر انبساط

سیال بعد از خارج شدن از کندانسور به حالت مایع در می‌آید. اما هنوز دما و فشار آن بالاست. به همین دلیل با استفاده از شیر انبساط  فشار و دمای سیال مبرد را به محدوده مورد نظر کاهش می‌یابد.

اواپراتور

اواپراتور قطعه مهم دیگر از اجزای سردخانه است. سیال بعد از شیر انبساط به سمت اواپراتور که وظیفه گرفتن گرمای محیط داخلی سردخانه و انتقال آن به سیال مبرد را دارد، انتقال پیدا می کند.

حرارت منتقل شده به سیال مبرد باعث می‌شود که دمای آن افزایش پیدا کند و به حالت بخار دربیاید.

در ادامه بخار بار دیگر به سمت کمپرسور هدایت می‌شود و این چرخه تا انتها ادامه پیدا می‌کند.

هوای درون سردخانه نیز همواره در محدوده دمایی تعیین شده باقی می‌ماند.

دمنده

در طراحی سردخانه صنعتی چندین دمنده در بخش های مختلف تعبیه می‌شوند. هوای خنک خارج شده از اواپراتور، از طریق دمنده ها به طور یکنواخت در سراسر محیط سردخانه توزیع می‌شود. به این ترتیب دما در تمام بخش‌های سردخانه یکسان باقی می‌ماند.


اصول مهم در طراحی سردخانه صنعتی

در طراحی سردخانه صنعتی از استانداردهای خاصی پیروی می‌شود. به همین دلیل مراحل طراحی سردخانه صنعتی به صورت زیر است:

انجام محاسبات طراحی سردخانه

ابتدا باید محاسبات فنی توسط مهندسین و طراحان انجام شود. به همین دلیل باید در اول کار کاربری سردخانه و نوع محصول تعیین گردد.

سپس باید مشخص کرد چه محدوده دما و رطوبتی در سردخانه نیاز است تا سلامت کالاها تضمین گردد. بعد از آن محاسبات بارهای سرمایشی سردخانه با توجه به موقعیت مکانی آن و شرایط آب و هوایی انجام می‌گیرد.

اگر قرار باشد در سردخانه چند نوع کالا نگهداری شود، محاسبات کمی پیچیده تر می‌گردند.


انتخاب مصالح در طراحی سردخانه صنعتی

در انتخاب مصالح سردخانه عوامل تاثیرگذار هستند. این عوامل عبارتند از:‌

ابعاد سردخانه میزان بارهای برودتی سردخانه محل احداث سردخانه
عایق بندی سردخانه بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل باید از مصالح که عایق حرارتی بالا دارند استفاده شود. بهترین و باصرفه ترین عایق که نصبی آسان نیز دارد، ساندویچ پانل است.

انتخاب تجهیزات در طراحی سردخانه صنعتی

بعد از تعیین بارهای برودتی در مرحله طراحی سردخانه صنعتی، نوبت به انتخاب تجهیزات می‌رسد.

شما با تماس با الکتروبهمن و مشاوره در زمینه انتخاب تجهیزات سردخانه بدون زحمت خاصی می‌توانید تجهیزات سیکل تبرید با سایز بندی مناسب را خریداری کنید. با شماره 09156152857 تماس بگیرید.


شبیه سازی محیط داخلی سردخانه صنعتی

قبل از شروع به ساخت سردخانه فرآیند شبیه سازی باید به طور کامل انجام شود.

هدف از شبیه سازی محیط داخلی در طراحی سردخانه صنعتی، جانمایی درست تجهیزات است.

در حالت عادی و بدون شبیه سازی، صرفا از طریق آزمون و خطا می‌توان حالت بهینه جانمایی تجهیزات را شناسایی کرد.

این فرآیند قطعا هزینه و زمان زیادی را تلف می‌کند.

در پایان عملیات شبیه سازی، نقشه ساخت سردخانه تهیه می‌گردد و کلیه مراحل ساخت با استفاده از آن پیگیری می‌شوند.


جمع بندی

در این مطلب اصول طراحی سردخانه صنعتی گفته شد. استفاده از انواع سردخانه برای نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها امری لازم و ضروری می‌باشد. در سردخانه صنعتی دما و میزان رطوبت قابل اندازه گیری می‌باشد به همین دلیل به راحتی میتوان دما و رطوبت را کنترل کرد.