ساخت سردخانه خرما
ساخت سردخانه خرما توسط مجموعه الکتروبهمن در همه شهرهای ایران مانند بوشهر، تبریز، ارومیه و... انجام میشود.
ساخت سردخانه خرما توسط مجموعه الکتروبهمن در همه شهرهای ایران مانند بوشهر، تبریز، ارومیه و... انجام میشود. برای مشاوره در این زمینه با شماره 09156152857 تماس بگیرید.
سردخانه خرما چیست؟
نوعی میوه که نیاز به نگهداری در سردخانه دارد، خرما است. ساخت سردخانه خرما در ظرفیتهای مختلف انجام میشود. خرما پس از برداشت از نخلستان به سردخانه منتقل میشود.
انواع سردخانه خرما در کشور، تا 50 هزار تن ظرفیت نگهداری از خرما را دارند.
در حالی که برخی دیگر از سردخانه ها میتوانند تا 65 هزار تن نیز خرما را نگهداری کنند. این نوع سردخانه ها بیشتر در استانهایی که محلی برای تولید خرما هستند، مانند سردخانه خرما در بوشهر احداث میشوند. میزان ظرفیت این نوع سردخانه ها بسته به نوع سردخانه میتواند متغیر باشد.
در طی سالهای اخیر در استان بوشهر، سردخانههایی با ظرفیت 85 هزار تن برای نگهداری خرما نیز احداث شده اند.
زیرا در این استان سالانه 160 هزار تن خرما تولید میشود و لازم است این محصول در محلی مناسب نگهداری شود.
تفاوت نگهداری انواع خرما در سردخانه چیست؟
خرما در انواع مختلفی تولید میشود. هر نوع از خرما شراطیی نگهداری خاص خود را دارد. برای نمونه خرما تولید شده در هرمزگان به رطوبت نیازی ندارد. اما خرما تولیدی در استان های بوشهر، خوزستان، کرمان و فارس نیاز به رطوبت برای نگهداری دارند.
هر یک از این نوع خرماها از نوع خاصی بوده و به همین دلیل شرایط نگهداری آنها نیز در سردخانه متفاوت است.
خرماهایی که در سردخانه خرما نیاز به رطوبت دارند را باید خرمای کبکاب، خرمای زاهدی، خرمای مضافتی، خرمای آلویی و خرمای کلوته معرفی کنیم.
در حالی که خرمای ربی، خرمای شاهانی و خرمای پیارم نیازی به رطوبت نداشته و در سردخانه های خشک باید نگهداری شوند.
به همین دلیل هر نوع خرما باید در شرایط خاص نگهداری شود.
شرایط نگهداری خرما در انبار و سردخانه
یکی از مهمترین و اساسی ترین تکنیک های فرآوری خرما، نگهداری از این محصول است.
نگهداری از خرما در سردخانه خرما یک هدف دارد و آن هم حفظ کیفیت محصول است. همچنین ماندگاری و طول عمر سردخانه را افزایش میدهد.
نگهداری خرما در سردخانه شرایطی خاص دارد. شرایط آن عبارتند از:
توجه به رطوبت در سردخانه برای خرما
ایمن نگه داشتن محیط انبار
توجه به نوع گردش هوا در انبار سرد خرما
حفظ تازگی مواد مغذی
توجه به بهداشت محیطی در سردخانه بالای صفر خرما
ثابت نگه داشتن دما در کل دوره نگهداری خرما در سردخانه
طراحی و ساخت سردخانه خرما در چند مرحله صورت میگیرد؟
طرح و نقشه سردخانه خرما توسط افراد متخصص الکتروبهمن آماده میشود.
برای ساخت سردخانه خرما باید 5 مرحله کلی سپری شود.
اولین مرحله در ساخت سردخانه خرما، بررسی مواد غذایی نگهداری شده در سردخانه است. این که سردخانه برای چه محصولی باید طراحی و ساخته شود.
در مرحله دوم محل ساخت سردخانه باید بررسی شود و سپس اندازه و ابعاد سردخانه چقدر باشد.
در مرحله سوم باید فضای مورد نیاز برای ساخت سردخانه خرما مورد بررسی قرار گیرد. زیرا این مسئله در تعیین مساحت زمین و ابعاد سردخانه تاثیر گذار است.
در مرحله چهارم باید اقدام به تعیین بار برودتی مورد نیاز برای سردخانه نمود. بسته به بار برودتی، طراح از عایق بندی مناسب جهت ساخت سردخانه خرما استفاده خواهد نمود.
در مرحله آخر تجهیزات سردخانه مورد بررسی قرار می گیرد و ساخت سردخانه خرما انجام میشود.
سردخانه و بسته بندی خرما چه نیاز هایی دارد؟
خرما را نمیتوان بدون دسته بندی در سردخانه نگهداری کرد. خرما در ایران در گذشته بیشتر به صورت دستی بسته بندی میشد. اما این روش جالب نیست و از کیفیت خرما میکاهد. درحالی که امروزه از روش صنعتی و با استفاده از ماشین الات انجام میشود.
در حالی که نوع دیگری از بسته بندی خرما وجود دارد که فرایند مدرن و صنعتی دارد.
از جمله روش های بسته بندی خرما باید به موارد زیر اشاره کنیم:
• بسته بندی با منگنه
• بسته بندی با چسب
• بسته بندی بدون استفاده از منگنه و چسب
• بسته بندی به صورت باند رول
• بسته بندی فله ای
هر یک از این روشهای بسته بندی خرما دارای فرایند مخصوص به خود هستند. اما به بهترین شکل می توانند این محصول را بسته بندی کرده و به بازار عرضه کنند.
هزینه ساخت سردخانه خرما
به طور کلی ساخت سردخانه خرما بسته به عوامل مختلف، قیمت گذاری میشوند.
سردخانه ها قطعات بسیاری نیاز دارند و همین عامل روی قیمت ساخت سردخانه تاثیرگذار است.
عوامل دیگری مانند ابعاد و ظرفیت سردخانه، دما رو رطوبت سردخانه، محل ساخت سردخانه و.... نیز بر روی قیمت آن تاثیر دارند.
برای مشاوره و استعلام در زمینه ساخت انواع سردخانه با 09156152857 تماس بگیرید.
دمای مناسب سردخانه خرما
اهمیت نگهداری خرما در سردخانه بسیار بالا است. زیرا میتوان با نگهداری این محصول در سردخانه، کیفیت و ماندگاری محصول حفظ شود.
دما و میزان رطوبت در نگهداری خرما بسیار مهم است.
مناسب ترین دما برای سردخانه خرما بین -5 تا +5 درجه سانتی گراد است.
در صورتی که میزان دمای سردخانه برای نگهداری از خرما به کمتر از 5 درجه سانتی گراد برسد، منجر به یخ زدن این محصول میشود.اما اگر دمای سردخانه بیش از 5 درجه سانتی گراد باشد، منجر به گندیدگی و در نهایت آفت زدگی خرما خواهد شد.
به همین دلیل برای جلوگیری از فساد خرما، باید دمای مناسب در سردخانه انتخاب شود.
باید همیشه دمای سردخانه ثابت باشد تا منجر به فاسد شدن و تغییر رنگ و طعم خرما نشود.
به همین دلیل میزان درجه و دمای سردخانه برای نگهداری خرما بسیار اهمیت دارد.
جمع بندی
همانطور که گفته شد، سردخانه خرما برای نگهداری خرما استفاده میشود. میزان رطوبت و دمای سردخانه بسیار مهم است. برای اطلاع از شرایط ساخت سردخانه خرما با ما در ارتباط باشید.