سردخانه سیب در زاهدان | 09156152857

بنابراین طراحی و ساخت سردخانه سیب در زاهدان برای باغدارانی کاربرد دارد که می‌خواهند میوه خود را در فصلی غیر از فصل برداشت انبوه به فروش برسانند تا سود بیشتری داشته باشند.

40


سیب یکی از میوه‏ هایی است که در ارقام مختلف در کشور ما تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد که بیشتر دیررس هستند و قابلیت نگهداری در سردخانه سیب را دارند تا در زمان مناسب و در فصول مختلف در بازار عرضه شوند. در این مطلب سردخانه سیب در زاهدان را بررسی و انواع آن را بیان می‌کنیم.

نگهداری سیب در سردخانه چه کاربردی دارد؟

هدف از نگهداری سیب در سردخانه، این است که از رسیدن سیب جلوگیری کند و فرآیند رسیدن آن را به تعویق بیندازد. این تعویق انداختن براساس تقاضای بازار و برای جبران کمبود سیب انجام می‌شود.

بنابراین طراحی و ساخت سردخانه سیب در زاهدان برای باغدارانی کاربرد دارد که می‌خواهند میوه خود را در فصلی غیر از فصل برداشت انبوه به فروش برسانند تا سود بیشتری داشته باشند.


آشنایی با انواع سردخانه سیب

به طور کلی سردخانه در دو نوع بالای صفر و زیر صفر موجود است. سردخانه با دمای بالای صفر برای نگهداری صیفی جات و میوه کاربرد دارد. دمای این سردخانه بین 4 درجه سانتی گراد و 4- درجه سانتی گراد است. از این سردخانه برای نگهداری محصولاتی استفاده می‌شود که نیاز به یخ زدن نداشته باشد.

 پس برای نگهداری میوه‌ای مانند سیب سردخانه با دمای بالای صفر مناسب است. زیرا سیب در دمای 4 درجه سانتی گراد کاملا سالم باقی می‌ماند و طول عمر طولانی تری دارد.

سردخانه‌های سیب درختی در سه نوع صنعتی، کارگاهی و کانکسی تولید می‌شوند. در ادامه انواع سردخانه سیب در زاهدان را بررسی می‌کنیم.

سردخانه‌ صنعتی

نوع اول از سردخانه سیب در زاهدان، سردخانه صنعتی است. این سردخانه سوله‌های بزرگی است که در آن اتاق هایی وجود دارد که هرکدام دمای مختلفی برای نگهداری میوه‌ها دارند. این نوع سردخانه ظرفیت بالایی دارد و بیشتر محصولات برداشت شده در آن نگهداری و ذخیره می‌شود.  

کشاورزانی که خود به تنهایی توان ساخت سردخانه را ندارند، می‌توانند با پرداخت هزینه اجاره از سردخانه‌های صنعتی و عمومی سطح شهر استفاده کنند. سقف، کف و دیوارها این نوع سردخانه‌ها با استفاده از فوم تزریقی عایق‌بندی می‌شوند و همچنین به تجهیزات سرمایشی مانند موتور سرماساز، کندانسورها و اواپراتورها مجهز هستند. سردخانه سیب در بوشهر نیز نوعی سردخانه صنعتی است.

سردخانه کارگاهی

سردخانه کارگاهی نیز مانند سردخانه صنعتی است. البته سردخانه صنعتی ابعاد و اندازه کوچک تر از سردخانه صنعتی دارد. از این سردخانه در هتل‌ها و رستوران‌های برای نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شود.

سردخانه کارگاهی برای نگهداری سیب نیز بسیار مناسب است. البته برای نگهداری سیب باید از موتور سرما ساز در سردخانه بالای صفر استفاده شود.


سردخانه کانکسی

سردخانه کانکسی برای باغداران و کشاورزانی کاربرد دارد که در باغ خود مکانی برای احداث سردخانه ندارند. این سردخانه‌ها به صورت آماده در بازار موجود است و به سادگی قابل جابجایی و انتقال هستند. سردخانه‌های کانکسی دارای بدنه ضد زنگ است و در برابر رطوبت مقاوم هستند.

الکتروبهمن انواع سردخانه سیب را طراحی کرده و در سراسر ایران احداث می‌کند.

بهترین سردخانه‌ برای نگهداری سیب کدام است؟

سیب در همه نوع آب و هوایی کاشته می‌شود اما برای اینکه از خراب شدن و فساد آن جلوگیری شود باید در سردخانه نگهداری شود.

سردخانه سیب از نوع دمای بالای صفر درجه سانتی‌گراد است. دمای این سردخانه بین صفرتا 4 درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌شود که بستگی به نوع موادی که قرار است در سردخانه نگهداری شود متغیر است.

به همین دلیل سردخانه کارگاهی برای نگهداری سیب درختی مناسب هستند. بنابراین اگر باغ سیب دارید و می‌خواهید بازار فروش و عرضه محصولات کشاورزی خود را کنترل و به دست بگیرید، راه‌اندازی سردخانه کارگاهی بهترین گزینه است.

مدت نگهداری سیب در سردخانه سیب

مدت نگهداری سیب درختی بستگی به نوع شرایط اقلیمی کاشت آن دارد. البته برای انبار کردن و نگهداری میوه سیب اغلب از نوع نرسیده آن انتخاب می‌کنند چون طول عمر بیشتری دارند. بنابراین سیب‌های رسیده را نمی‌توان در سردخانه نگهداری کرد باید حتما سیب قبل از اینکه به طور کامل برسد برداشت و در سردخانه نگهداری شود.

سیب قبل از انتقال به سردخانه باید سورت‌بندی شوند و از نظر ابعاد میوه‌ها تفکیک شود چرا که سیب‌های بزرگ قابلیت ماندگاری در مدت طولانی را ندارند. به منظور حمل ساده‌تر سیب‌ها در سردخانه بهتر است این میوه‌ها را در جعبه یا کارتن بسته‌بندی کنید.

شرایط نگهداری میوه سیب در سردخانه سیب

سیب هایی که در انبار نگه داشته می شوند از نوع سیب لبنانی زرد و قرمز هستند و همچنین رطوبت مورد نیاز 95 درصد که در مجموع در این شرایط قابلیت نگهداری تا 240 روز را دارد. همچنین سیب‌های لبنانی زرد و قرمز تحت این شرایط نگهداری در سردخانه قابلیت ماندگاری تا 210 روز دارد.

بر این اساس برای نگهداری سیب باید دائما هوا در داخل سردخانه در گردش باشد تا هوای تازه و مناسب به همه جای محیط برسد.

اگر دمای سردخانه از صفر کمتر شود سیب ها یخ زده باید مراقب بود که دما در این سردخانه‌های نگهداری سیب به کمتر از صفر درجه سانتی‌گراد نرسد. چرا که میوه سیب در دمای زیر صفر منجمد شده و آسیب می‌بیند. همچنین جهت حفظ رطوبت در میوه باید رطوبت نسبی در سردخانه نگهداری سیب مقدار ثابتی باشد.


جمع‌بندی

همانطور که گفته شد سیب میوه است که اگر در سردخانه با دمای مناسب نگهداری شود، طول عمر بالایی دارد و بسیار ماندگار است. البته باید سیب در حالت نرسیده برداشت شود تا با توجه به شرایط نگهداری تازه بماند.

برای اطلاع از قیمت سردخانه سیب در زاهدان با شماره 09156152857 تماس بگیرید.